Nieuws zorgverzekeringen

Lees hier het actuele nieuws over zorgverzekeringen.

Restitutiepolis of naturapolis

Is het verstandig om een restitutie- of een naturapolis af te sluiten? Wat houden deze termen eigenlijk in? Lees meer over de restitutiepolis of naturapolis.

Premie zorgverzekering 2016

De premie van zorgverzekeringen in 2016 stijgt iets ten opzichte van de premies in 2015. De premie voor de basiszorgverzekering bedraagt in 2016 gemiddeld 100 euro per maand. Dat is 3 euro meer dan in het voorgaande jaar 2015, een kostenstijging van 3% dus. Lees meer over de premies van zorgverzekeringen in 2016.

Aantal zorgmeldpunten sterk gestegen

Vanwege de veranderingen in de zorg is in 2015 het aantal zorgmeldpunten enorm gestegen. Verschillende organisaties, gemeentes, politieke partijen en de overheid zijn meldpunten gestart waar men een klacht, ervaring of andere melding kan doorgeven. Veel burgers zien door de bomen het bos niet meer: waar moet je als burger heen met jouw klacht? Het […] Bron: Aantal zorgmeldpunten sterk gestegen

Zorgpremie dubbel afgeschreven in januari 2015?

Ben jij een van de 1,1 miljoen Nederlanders die eind van het vorige jaar is overgestapt naar een andere zorgverzekering voor 2015? Dan kan het voorkomen dat de zorgpremie in januari twee keer wordt afgeschreven van je rekening. Dat komt doordat de opzegging nog niet volledig is doorgevoerd bij je oude zorgverzekeraar en zij zodoende […] Bron: Zorgpremie dubbel afgeschreven in januari 2015?

Minder overstappers van zorgverzekering in 2015

Ongeveer 1 miljoen mensen zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering voor 2015. Ondanks dat de premies en het eigen risico omhoog zijn gegaan, zijn er toch iets minder overstappers dan vorig jaar. Opvallend is dat de keuze voor een restitutiepolis ten opzichte van vorig jaar is toegenomen, ondanks het feit dat vooral deze polis duurder […] Bron: Minder overstappers van zorgverzekering in 2015

Nieuws

Nieuwe behandeling bij maagkanker voorwaardelijk toegelaten tot het basispakket

Minister Edith Schippers (VWS) laat een nieuwe behandeling bij maagkankerpatinten voorwaardelijk toe tot het basispakket van de zorgverzekering. De vergoeding gaat in op 1 oktober 2017. Dat schrijft zij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De behandeling van patinten met maagkanker en uitzaaiingen op het buikvlies is een experimentele behandeling, waarbij de behandeling bestaat uit een operatie (gedeeltelijk of totale maagverwijdering en weghalen van de buikvliesuitzaaiingen) in combinatie met verwarmde chemotherapie in de buikholte (HIPEC).

Bron: Nieuwe behandeling bij maagkanker voorwaardelijk toegelaten tot het basispakket

Meer tijd en aandacht voor bewoners verpleeghuizen

In 2018 is er 435 miljoen euro extra beschikbaar - in vergelijking met de begroting van Prinsjesdag 2016 ? voor een grote verbetering van de kwaliteit verpleeghuiszorg. Dit bedrag is de eerste stap. In totaal kan op termijn met zo?n 2,1 miljard euro extra per jaar worden voldaan aan de nieuwe normen voor goede zorg met meer tijd en aandacht en vaste gezichten voor bewoners van verpleeghuizen. Komende jaren komt er stapsgewijs geld bij tot dat niveau structureel is bereikt, omdat er een aantal jaar nodig is om voldoende extra medewerkers aan de slag te laten gaan.

Bron: Meer tijd en aandacht voor bewoners verpleeghuizen

Reactie ministerie VWS op column Annemarie van Gaal

In haar column ?Zorgverzekeraar zonder zorgen? (Telegraaf, 11 september 2017) doet Annemarie van Gaal enkele suggesties voor meer transparantie in de activiteiten en bestedingen van premiegeld door verzekeraars. Het goede nieuws is dat een en ander al lang gebeurt.

Bron: Reactie ministerie VWS op column Annemarie van Gaal